Fiú gyermekbajnokság: tarolt az UVSE

2023. május 21. 16:27

Szemernyi kétséget sem hagyott az UVSE együttese, hogy ők a gyermek korosztály legjobbjai: az idényben csupán egy meccset veszítve, a döntőben a KSI ellen kiütéses győzelmet aratva nyerték meg a bajnokságot, a bronzot az FTC-Telekom szerezte meg.

Fotó: CSS Média/Nyolczas Ivett

Háromból háromszor győzte le az UVSE a KSI-t ebben az idényben, de egyszer sem annyira meggyőzően, mint épp a népligeti fináléban. A lilák az első pillanattól kezdve már-már fullasztó fölényben játszottak, úgy nyerték 5-0-ra az első negyedet, hogy két ziccert is hárított a KSI hálóőre.

A sportiskolások 6-0 után találtak be – ehhez is az kellett, hogy egy emberhátrányban szerzett, hanyagul hátraadott labda nyomán keletkezett kisebb tumultusban ötméterest fújjanak az UVSE kapusa ellen. Félidőben már 9-1 állt a táblán, azaz a játék öröme maradt egyedüli élvezetként az ifjak számára – tény, ebben a korosztályban még a vesztes is küzd megalkuvás nélkül, azaz maradt csatajelleg az összecsapásnak, az eredménytől függetlenül; és ennek jegyében a sportiskolások egy 0-4-es zárórésszel szépítettek az összképen.

A bronzmeccs izgalmasabban alakult, a pécsiek időről időre szorongatták a házigazda ferencvárosiakat, bár amikor 4-4 után jött egy 4-0-ás zöld roham, ideig-óráig úgy festett, eldőlt a meccs. A vendégek azonban nyomtak tovább, és a negyedik negyed elején visszajöttek 10-9-re, mi több, labdájuk volt az egyenlítéshez, ám nem igazán sikerült komolyabb veszélyt teremteniük. Átellenben aztán az FTC legeredményesebbje, Kovács Mátyás egy akciógóllal lehűtötte a kedélyeket, 29 másodperccel később pedig Bárány Máté lefordulásból háromra növelte a különbséget, így a hajrára nem maradt esélyük a pécsieknek.

A legnagyobb csata az 5. helyért zajlott, ahol az OSC 4-8-ról állt fel a Szolnok ellen s mentette ötöspárbajra a meccset egy 3-0-ás utolsó résszel – ám itt vége is lett a hőskölteménynek: a szolnokiak mindegyik büntetőjüket belőtték, míg az OSC-nél ketten is hibáztak. Az első helyosztón az első félidőben még kiegyenlített csata folyt a BVSC és a Vasas között, a második részt viszont 9-4-gyel vitték el a piros-kékek.

Fiú gyermekbajnokság, nyolcas döntő
Döntő:
UVSE–KSI 13-7
Bronzmeccs: Pécsi Sportiskola–FTC-Telekom 10-13
Az 5. helyért: Szolnoki Dózsa–Genesys-OSC 8-8, büntetőkkel: 4-3
A 7. helyért: BVSC-Zugló–Vasas SC 10-16Női barátságos mérkőzés

Hungary - Italy

2023. jún. 11. 19:00

A férfiválogatott sajtónyilvános edzése (2023.03.07., Fotók: Kovács Anikó)
Komjádi Kupa: Vasas SC-FTC 7-17 (2023.02.13., Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok